FERICIREA IN CUPLU SE CONSTRUIESTE

Cu toții ne dorim să avem o relație de cuplu foarte fericită, așa cum este ea în cele mai îndrăznețe și secrete vise ale noastre. Ceea ce nu știm când suntem foarte tineri dar aflăm odată cu trecerea timpului este că acea relație de cuplu ideală pe care ne-o dorim se construiește, se dobândește prin conlucrarea responsabilă împreună cu cel (cea) pe care îl (o) iubești.

Pentru aceasta, facem fiecare ce știm, ce am învățat de la părinții noștri, de la prietenii noștri și din propria experiență relațională de până acum.

În ultimele luni ale anului 2017 și în luna ianuarie a acestui an am lucrat cu mai multe persoane care se confruntau cu probleme relaționale, fie în cuplu, fie cu prietenii, fie la job. Ceea ce am găsit ca și numitor comun în toate aceste cazuri a fost faptul că noi nu suferim pentru că trecem prin situații mai puțin plăcute și de obicei, la care nu ne așteptăm deloc ci pentru că nu știm ce să facem cu complexul de emoții pe care-l trăim în acele momente.

Educația emoțională care ne-ar ajuta să dobândim inteligență emoțională, cei mai mulți dintre noi, nu am primit-o în școală și nici acasă pentru că nici părinții noștri, la rândul lo, nu au primit-o. Să căutăm  vinovații și să continuăm să-i blamăm  este o strategie de viață  complet ineficientă pentru a produce o transformare reală. Cred că am văzut fiecare aceasta în propria viață..

Ceea ce putem face însă este să ne asumăm responsabilitatea propriei vieți emoționale și  să începem cât mai curând să învățăm și să practicăm tot ceea ce presupune inteligența emoțională. Datorită iubirii și dorinței de a fi împreună, relația de cuplu este, pentru fiecare dintre noi, un cadru foarte adecvat pentru aceasta.

Pe măsură ce ne maturizăm emoțional înțelegem că dobândirea echilibrului emoțional, a învăța ce să faci atunci când te confrunți cu o emoție ce-ți provoacă suferință și cum să cultivi mereu emoții pozitive, este fundamentul înțelegerii, al comunicării autentice și fericirii în cuplu. Este un proces pe care merită să-l realizăm împreună cu cel (cea) pe care-l (o) iubim.

Te invit să participi vinerea aceasta, 9 februarie, la primul workshop din seria celor 3  evenimente dedicate fericirii în cuplu pe care le voi susține în perioada 9 februarie-9 martie.

Se numește Echilibrul emoțional și fericirea în cuplu și doresc să-ți împărtășesc ce înseamnă efectiv, practic să-ți gestionezi emoțiile, cum să comunici eficient și constructiv în cuplu chiar și în momentele dificile, cum să cultivi cât mai multe emoții pozitive, ce înseamnă să ierți cu adevărat și care sunt fundamentele fericirii în cuplu.

Intreaga serie de evenimente ”Pentru fericirea in cuplu” o gasesti prezentata aici:

https://www.facebook.com/event s/1773591729380296/

 

https://www.scoalaemotiilor.ro/ events/echilibrul-emotional-si -fericirea-cuplu/

https://www.scoalaemotiilor.ro/ events/mici-secrete-de-mare-su cces-dormitor/

https://www.scoalaemotiilor.ro/ events/controlul-energiei-sexu ale/

 

De Psiholog Aniela Sîrcu

Te poti inscrie aici:

 

 

Detalii suplimentare la email: anielasircu2017@gmail.com

Patricia