Transforma stresul din amenintare in stimul

Cum transformi stresul din amenințare în stimul?

Trăiești pe pilot automat?
Te simți adesea depășit de numărul mare de activități pe care le ai de făcut într-o zi, de îndatoririle casnice și/sau sarcinile profesionale?
Nu poți dormi noaptea de griji?
Nu mai ai timp să te gândești la ce e important pentru tine? Și, mai presus de toate, deși ești tot timpul ocupat, nu simți că există un sens profund în ceea ce faci, iar sufletul tău tânjește să fie ascultat, să se exprime la adevărata valoare și să… își tragă sufletul din acest iureș zilnic care se auto-întreține?

E timpul să te regăsești. Există un numitor comun al acestor probleme – emoțiile negative pe care le tot aduni, adesea fără a le mai conștientiza măcar – sau, chiar dacă îți dai seama de ele, nu le acorzi timp, nu vorbești despre ele și nici nu ai învățat ce să faci cu ele. Când nu știm cum să procedăm cu propriile trăiri suntem victime sigure ale stresului și suprasolicitării fizice și nervoase.

Una și aceeași situație poate fi privită de o persoană ca o amenințare copleșitoare, iar de alta ca un eveniment stimulator. Specialiștii vorbesc despre un ”stres pozitiv” – care ne mobilizează și ne motivează și de un ”stres negativ” – amenințările care ne copleșesc, ne demoralizează și paralizează.

Ce face însă diferența? Cum ne antrenăm tăria interioară pentru ca, atunci când factorii stresanți se acumulează sau se amplifică să îi primim cu inima deschisă și să jonglăm cu ei pentru a soluționa neajunsurile și a da răspunsuri creative situațiilor pe care le întâmpinăm?

Există un factor cel mai adesea neconștientizat și extrem de important, care face diferența: emoțiile negative reprimate. În fiecare zi putem experimenta una sau mai multe din următoarele emoții negative, fără măcar să ne mai dăm seama, pentru că atenția noastră e supra-încărcată cu ce avem de făcut: teamă, furie, tristețe, durere sufletească, pierdere, dezamăgire, trădare, devalorizare, jenă, rușine, vinovăție, devastare etc.

Întrucât nu am fost învățați ce să facem cu emoțiile neplăcute, primul răspuns pe care tindem să îl dăm când avem o astfel de trăire este să ”o băgăm sub covor”, să pretindem că ea nu există și să mergem mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar emoția ascunsă nu stă cuminte sub preș. Ea creează o presiune interioară care, următoarea dată când ești pus într-o situație stresantă, va face ca tu să fii ca un butoi cu pulbere și să reacționezi nejustificat – și, adesea, de neînțeles pentru cei din jur – la stimuli care, poate, pentru ceilalți nu sunt atât de importanți (și poate chiar îți spun: ”Lasă, nu contează așa de mult!”). Pentru tine, însă, contează – pentru că tu ai de rezolvat emoțiile de sub preș.

Un program salutar care răspunde acestei nevoi de prelucrare a emoțiilor reprimate și de regăsire a propriei ființe la nivel profund este seria de Seminarii Journey în care se predă metoda ”Călătoria”, concepută și dezvoltată timp de mai bine de 20 de ani de Brandon Bays, expertă în vindecare minte-corp, seminarii prezente actualmente în întreaga lume – și, din 2013, și în România.

Metoda ”Călătoria” propune o abordare directă, blândă, protectoare a emoțiilor negative pe care până acum le-am respins în subconștient, oferind procedee de conștientizare a acestora și de exprimare a emoțiilor într-un cadru securizant, facilitând în același timp și o profundă cunoaștere de sine, dincolo de toate limitările pe care le ascundem în subconștient sau de etichetele pe care ni le-au tot pus alții de-a lungul timpului.

Emoțiile reprimate se asociază adesea cu credințe auto-sabotoare despre noi înșine, despre ceilalți sau despre Viața însăși, care ne fac să percepem că nu putem face anumite lucruri, că nu merităm ce este bun în viață, că nu suntem suficient de buni/performanți, că nu suntem creativi sau eficienți, ne blochează înaintarea în viață, avansarea în carieră ori, pur și simplu, ne țin la distanță de sentimentul de împlinire sufletească.

Decizia de a-ți lucra emoțiile reprimate prin metoda ”Călătoria” va acționa ca o lovitură de maestru dată limitărilor tale interioare – fie că acestea sunt mentale sau emoționale – și vă dărâma edificiul de negativitate pe care l-ai construit, inconștient, de-a lungul anilor. Aceasta te va face să te simți mai liber interior, mai puternic, mai sigur pe tine și vei putea gestiona dificultățile care apar cu mult mai mult echilibru emoțional și claritate mentală. Astfel, stresul pe care înainte îl percepeai că te dărâmă acum te va face, pur și simplu, mai puternic, mai creativ, mai orientat spre soluții (nu pe probleme, cum făceai până acum).

Încă de la prima aplicare a metodei asupra ta vei mai constata și alte efecte, care încep de la o relaxare profundă a corpului, ameliorarea unor afecțiuni fizice cauzate de stres, o senzație de libertate și ușurare interioară (”ca și cum am dat jos de pe umeri o șubă groasă”, spunea o clientă de-a mea), o mai mare claritate în gândire și în luarea deciziilor, echilibru emoțional și optimism crescut. În plus, creativitatea ta va fi liberă să curgă din interior spre exterior, astfel încât să trăiești la maximul potențialului tău natural. Dacă te regăsești în rândurile de mai sus și simți că ele răspund nevoilor tale, îți propunem să citești mai întâi best-seller-ul ”Călătoria”, de Brandon Bays (o găsești pe site-ul editurii care a publicat-o divin.ro), pentru a vedea dacă rezonezi cu principiile descrise în carte și dacă simți că ele ți se aplică.

Ulterior poți participa la ședințe one-to-one cu un practician acreditat al acestei metode (pe care il poti regasii aici 

Dacă dorești să aprofundezi cunoașterea metodei și, eventual, să îi poți ajuta și pe alții să beneficieze de efectele ei eliberatoare și vindecătoare în plan emoțional, te așteptăm la Seminarul ”Journey Intensive” pe care îl voi susține în București, între 28-30 octombrie 2016 și unde învățăm pas cu pas metoda ”Călătoria” și un modul de Abilități Avansate.

Vino să împărtășim valoarea extraordinară a metodei ”Călătoria” la ”Journey Intensive”, un seminar celebru în întreaga lume prin efectele sale de vindecare în plan emoțional, precum și pentru transformarea radicală a conștiinței pe care ți-o facilitează!

Detalii și înscrieri aici.

Patricia