”Călătoria” spre miracolul care sunt.

24 mai 2016

”Călătoria” spre miracolul care sunt.
Conform DEX, călătorie înseamnă drum pe care îl face cineva într-un loc (mai îndepărtat); drum făcut spre a se transporta dintr-un loc în altul, mai îndepărtat.
Acum 4 ani îmi puneam acut întrebarea “Cine sunt eu? Ce caut aici? De ce mă învârt în viața asta fără rost? Care mi-e rostul? Nu mai înțeleg nimic…!”
Voiam să dispar așa cum îmi imaginam de multe ori că făceam atunci când totul devenea insuportabil: serviciul, iubirile, politica…
Și chiar reușeam să o fac: găseam alt serviciu, iubirile le iertam, iar politica o ignoram. Ce bănuiam, dar nu voiam să recunosc, era faptul că mă ignoram total. Din start eram absentă la procesul existențial. Eram un tub digestiv cu ceva sistem nervos… o față pe care îmi puneam machiaj. Atât!

Ei, și când criza din mine a făcut POC!, am închis ochii și pentru prima oară am mers pe mâna mea, în orb. Am ales să merg la un seminar despre care nu știam nimic („Journey Intensive”, seminarul în care se predă metoda ”Călătoria”) susținut de o femeie despre care tot atât știam (Brandon Bays).
Și acesta a fost momentul revelației.

Am început lecțiile de înot în mierea către sufletul meu și înaintez încă în această miere. Și am început să recunosc că exist, să-mi dau recunoaștere că sunt, să pricep să mă iert. Să-mi placă de mine, să mă port frumos și cu blândețe cu mine. Dar cea mai frumoasă realizare a mea este aceea de a iubi copilul care sunt așa cum am tânjit o viață întreagă fără a ști că duritatea, intransigența, faptul de a fi profesionist, corectitudinea, reflectau toate strigătele neputincioase ale copilului din mine pentru a fi iubit, recunoscut, băgat în seamă și ascultat!

”Călătoria” este un companion, un învățător, mamă și tată pentru sufletul meu care se bucură de tot ce descoperă în această excursie către Sine. Liber! Luminat și îndrăgostit de miracolul care sunt!

Patricia